НОВИНИ

ВАП призовава регионалния министър за действия относно проблеми с водата в Копривщица

вап призовава регионалния министър действия относно проблеми водата копривщица
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 27.09.2021
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
Слушай новината

Във Върховна административна прокуратура е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализацията в Копривщица, заради който жителите излязоха на протест и блокираха Подбалканския път.

В изпълнение на конституционно установените си правомощия и в защита на държавния и обществен интерес, ВАП ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството по реда на чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт за предприемане на конкретни мерки за изпълнение на закона, обезпечаващи качественото и безопасно използване на водни ресурси в гр. Копривщица, съобщават от институцията.

Върховна административна прокуратура следва да бъде уведомена в кратък срок за взетите решения, предприетите действия и постигнати резултати, включително за случаи на констатирано неспазване на приложимите правила, за реализиране на конкретни действия за отстраняване на закононарушения и последиците от тях, за санкциониране на виновните лица, издаване на административни актове и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соларна лаборатория отваря врати в пернишко училище
Соларна лаборатория отваря врати в пернишко училище
Нивото на река Дунав е критично ниско
Нивото на река Дунав е критично ниско