НОВИНИ

Въпреки провала в Лига Европа: Солскяр получава нов договор от Манчестър Юнайтед

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:48, 28.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
въпреки провала лига европа солскяр получава нов договор манчестър юнайтед
Слушай новината

Ръководството на Манчестър Юнайтед ще предложи нов тригодишен договор на мениджъра на тима - Оле Гунар Солскяер, въпреки загубения финал на Лига Европа, съобщава "Телеграф".

През изминалия сезон във Висшата лига норвежецът успя да изведе "червените дяволи" до второто място в класирането, но в сряда тимът преживя истински крах, след като загуби битката за трофея в Лига Европа от Виляреал след изпълнение на дузпи.

Солскяер продължава да търси първия си трофей като наставник на Юнайтед, откакто пое тима в края на 2018 г., но шефовете на клуба са доволни от прогреса, който показва отбора под негово ръководство.

Настоящият контракт на 48-годишния норвежец с тима от "Олд Трафорд" е до лятото на 2022 година, но той ще бъде удължен с още две години до юни 2024 г.

"Гардиън" съобщава, че Солскяер е заявил на ръководството, че има нужда от четири нови попълнения, за да направи "червените дяволи" реален претендент за титлата в Англия. Норвежецът иска нов централен защитник, централен халф, дясно крило и нападател, съобщава Гардиън.

Изданието твърди, че той дори е набелязал конкретни имена за всеки от тези постове - Пау Торес или Рафаел Варан за отбраната, Деклан Райс за центъра на терена, Джейдън Санчо за крилото и Хари Кейн за върха на атаката.

Купуването на всички тези футболисти обаче би струвало на Юнайтед над 300 милиона паунда, което е невъзможно за реализиране в настоящите условия на пандемия и финансова криза. Поради това според информация Солскяр ще трябва да се задоволи само с двама нови играчи, след като набележи кои са най-невралгичните зони в състава му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са очакванията за летния сезон в Слънчев бряг?
Какви са очакванията за летния сезон в Слънчев бряг?
Симоне Индзаги разтрогна с Лацио
Симоне Индзаги разтрогна с Лацио