ВАС отхвърли окончателно жалбата на Мая Манолова за изборите

от БНТ , Източник: БГНЕС
17:02, 04.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
вас отхвърли окончателно жалбата мая манолова изборите
Снимка: Архив

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на Административен съд София – град (АССГ) от 7 февруари 2020 г. по дело, образувано по жалба на Мая Манолова в качеството й на кандидат за кмет на София срещу резултатите от местните избори в столицата през 2019 г.

С него бяха потвърдени изборните резултати в София. Върховните магистрати приемат в мотивите си, че решението на първоинстанционния съд е обосновано и правилно, а подадената срещу решението на АССГ жалба е неоснователна.

Според върховните съдии АССГ задълбочено е изследвал фактическата обстановка, анализирал е събраните доказателства релевантни към предмета на спора и правилно е приел, че не са налице визираните основания за отмяна на изборните резултати в Столична община.

Изводите на АССГ са основани върху подробно обсъждане и преценка на всички доказателства. Съобразена е спецификата на проведения избор и правилно са тълкувани и приложени относимите правни норми от материалния закон, релевантни за правилното провеждане и приключване на избора на кмет на Столична община.

При извършената проверка за приложението на Изборния кодекс от АССГ не се установени визираните от касатора нарушения. Решението на тричленния състав на ВАС е окончателно

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДДС за детските стоки пада на 9%
ДДС за детските стоки пада на 9%
Разбиха печатница за фалшиви пари във Варна
Разбиха печатница за фалшиви пари във Варна