Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

ВАС постанови Цветомир Найденов да бъде изваден от списъка "Магнитски"

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:00, 08.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
вас постанови цветомир найденов изваден списъка магнитски
Слушай новината

Върховният административен съд /ВАС/ излезе с определение, според което бизнесменът Цветомир Найденов трябва да бъде изваден от т.нар. ''разширен български списък със санкциите по закона "Магнитски".

На 15 юни Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ.

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица. Това са "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC".

Цветомир Найденов, брат му и баща му настояват да бъдат извадени, като твърдят, че от близо две години са прекратили отношения с Васил Божков.

В определението си тримата съдии Йордан Константинов, Бисер Цветков и Петя Желева посочват, че Найденов е представил доказателства, с които се установява, че е прекратил всякакви отношения с лица, които са в списъка. Съдиите стъпват и на други доказателства, сред които и такива от Търговския регистър.

Определението на съда е окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (София) продължава напред за Купата на България
Локомотив (София) продължава напред за Купата на България
Главният секретар на МВнР на Гърция в специално интервю за БНТ
Главният секретар на МВнР на Гърция в специално интервю за БНТ