НОВИНИ

Васил Божиков с автогол при загуба на Слован в Пирея

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 20.08.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Васил Божиков си отбеляза автогол при поражението на неговия Слован (Братислава) с 0:3 от гръцкия Олимпиакос в плейофите на турнира Лига Европа.

Защитникът на словашкия шампион изкара пълни 90 минути на терена с капитанската лента, но за негово съжаление не успя да предотврати загубата на своя тим.

Мохамед Камара и Папис Сисе осигуриха на Олимпиакос комфортен аванс от 2:0 до 52-та минута, а в 68-та Божиков оформи класическия резултат, пращайки топката в собствената си мрежа.

Реваншът в Братислава е след седмица, като победителят ще получи правото да играе в групите на Лига Европа, докато загубилият ще трябва да се задоволи с участие в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Милен Гамаков и неговият Жалгирис пък се добраха до 2:2 срещу норвежкия Будьо/Глимт в първата битка между двата тима от плейофите в Лигата на конференциите.

Българският полузащитник започна като титуляр и изкара на терена до 80-та минути, когато бе заменен от бившия литовски национал Мантас Куклис.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната: Не водим преговори за покупка на самолети F-16
Министърът на отбраната: Не водим преговори за покупка на самолети F-16
Христо Иванов: Избори 2 в 1 не са удачен вариант
Христо Иванов: Избори 2 в 1 не са удачен вариант