Васил Божков прехвърли акциите на "Левски" на премиера Бойко Борисов

от БНТ , Източник: БГНЕС
08:02, 13.05.2020
5643
Чете се за: 01:00 мин.
Спорт
васил божков прехвърли акциите левски премиера бойко борисов

Собственикът на футболния "Левски" Васил Божков, обяви от Дубай, че прехвърля акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

В съобщение до медииите бизнесменът заявява, че клубът е в изключително тежко финансово състояние, заради което го оставя в ръцете на министър-председателя.

В писмото се твърди, че контролният пакет акции ще бъде връчен на премиера в 9 часа в Министерския съвет.

Според информация на БНТ акциите са в Сашо Диков, който трябва да ги предаде лично на премиера.

В интервю за БНТ Константин Папазов - Тити заяви, че е изненадан от решението на Васил Божков, тъй като се очакваше акциите да бъдат прехвърлени на него.

Ето и съобщението до медиите от "Нове Холдинг"

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет.

Приложено удостоверение за собственост на акциите

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лъчезар Захариев: Ако отстъпката на ДДС влезе в сила, ще прогоним черните овце от бранша
Лъчезар Захариев: Ако отстъпката на ДДС влезе в сила, ще прогоним черните овце от бранша
Нови 65 случая на коронавирус у нас, има 7 заразени медици
Нови 65 случая на коронавирус у нас, има 7 заразени медици