НОВИНИ

Васил Евтимов: В момента съм най-щастливият, защото това съм го чакал цял сезон

Специалистът бе доволен от отборната игра на Черноморец.

васил евтимов момента съм щастливият съм чакал цял сезон
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 13.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Черноморец официално заключи първото място в редовния сезон на НБЛ. „Акулите“ матираха ЦСКА с 94:78 в мач от Топ 6, който се изигра в залата на столичния отбор. Наставникът Васил Евтимов изказа своето задоволство от отборното представяне на действащите вицешампиони.

„В момента съм най-щастливият, защото това съм го чакал цял сезон. Видяхте, че когато има възможност да играят повече баскетболисти, темпото на игра го поддържаме почти през целия мач. Изиграхме много добра среща в нападение, вкарахме 94 точки. ЦСКА също не се предаде и на няколко пъти опита да се върне в двубоя, за което поздравявам домакините. Много мъжки баскетбол, но любимото ми нещо от този мач е, че направихме 33 асистенции, което е най-много от началото на сезона за нас. Това означава, че играем отборен баскетбол и всеки играе за другия. Това може само да ме радва", сподели Евтимов.

„Споделям мнението на Травис МакКонико, че когато имаме над 30 асистенции, сме непобедими. Нямам много спомени някой отбор да е направил толкова в дадена среща, това е много. ЦСКА също раздава топката. Борбата е равна, което е добре. Имаме 26 точки на контраатака“, допълни специалистът.

„Не мисля, че е проблем това, че не вкарахме много свободни стрелби. Много отдавна не сме играли срещу зона, ЦСКА предпочете да започне мача по този начин, но това не ме притеснява. Имахме 7, 8 отворени стрелби, но няма проблеми, че вкарахме малко от тях. Въпросът е да има ритъм, да си подават топката и когато някой е свободен, да стреля. Важното е, че когато моите играчи са сами, да стрелят. Те знаят, че имам доверие в тях", каза наставникът на Черноморец.

„Исках да започна с друг състав. Искам да похваля Тони Троша, той изигра един от най-хубавите си мачове. Баща му дойде от Колумбия и за първи път го гледа да играе на живо като професионалист. Мисля, че е един горд баща, който беше на трибуните и се радваше на добрата игра на сина си“, завърши Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паскал е бил регионален представител и един добър изпълнител на канала за контрабанда, смята Георги Шишков
Паскал е бил регионален представител и един добър изпълнител на канала за контрабанда, смята Георги Шишков
България отстъпи на Португалия и изпадна във втора група на „Били Джийн Кинг къп“
България отстъпи на Португалия и изпадна във втора група на „Били Джийн Кинг къп“