НОВИНИ

Васил Христов: Работим в посока да бъдем по-постоянни

Наставникът на Балкан посочи причините за загубата от Рилски спортист

Васил Христов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: BGbasket.com
23:26, 23.05.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Балкан Васил Христов обясни причините за загубата от Рилски спортист в първия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига.

Отборът му пропиля преднина от 21 точки.

"Не успяхме да отговорим на агресията на Рилски спортист през второто полувреме. Говорихме за това в съблекалнята, че изиграхме добро първо полувреме, но сега ще искат да се върнат в двубоя, че трябва да контролираме това нещо, но просто не се получи. Надиграха ни през третата част. Както в нашата първата част беше малко нереална разликата, така третата пък беше за тях. Това е баскетболът. Има такива моменти, въпросът да останем с вдигнати глави. Това е само първият мач, играе се до три победи. В събота ни предстои втори шанс да запишем първата си победа в тази серия", сподели той.

Наставникът се цели в победа в Самоков в мач №2.

"Разбира се, че е важно да запишем победа като гости. Действаме стъпка по стъпка, защото за нас всеки един мач, независимо дали е навън или вкъщи, представлява шанс да вземем победа. Мисля, че това трябва да бъде манталитетът на всички играчи, защото не трябва да гледаме дали сме вкъщи или не. Това, че сме гости не ни оправдава да играем с по-малко енергия или старание. Показвахме го през първото полувреме, но трябва да го показваме за по-дълъг период от време. Работим в посока да бъдем по-постоянни. Това е целта ни", допълни столичанинът.

Стотици гостуващи фенове подкрепиха баскетболистите в "зелено".

"Благодаря на нашите фенове, които цял сезон ни следват и благодаря, че в най-важните моменти от сезона, те са зад нас още повече. Радва ме, че залата беше пълна и се надявам, че за всички мачове от серията, независимо къде се играят, а виждаме такава атмосфера и залите да са пълни. Надявам се и ние като треньори и състезатели да правим една интересна игра за феновете", добави треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Киров: Енергията на състезателите е най-важна
Любомир Киров: Енергията на състезателите е най-важна
Българите окупираха челните места в първия ден на Световната купа по конна езда в село Царацово
Българите окупираха челните места в първия ден на Световната купа по конна езда в село Царацово