НОВИНИ

Васил Терзиев: Имаме пълна готовност за снегопочистването в София

васил терзиев имаме пълна готовност снегопочистването софия
bnt avatar logo
от БНТ
22:03, 24.11.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че Столична община е в пълна готовност с машини и техника, за да осигури снегопочистване и нормално придвижване по пътищата във връзка с очакванията за лошо време през почивните дни.

"За градската част има подготвени 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта, спирките ще се почистват до 7.30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18.00 ч. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския транспорт са в размер на 2 000 лева. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в реално време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората", написа Терзиев във фейсбук профила си.

Приоритетно ще се почистват подходите при подлези и метростанции, както и тротоарите около училища, болници и детски градини. Кметът напомня, че прилежащите територии около търговските обекти и жилищните имоти са отговорност на собствениците и ползвателите и призовава гражданите да бъдат съвестни и да почистват своевременно.

Екипите на Столичната община и на полицията имат готовност при минусови температури да настаняват бездомни хора в Центъра за временно настаняване в Красна поляна, пише още Васил Терзиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Арнаудов: Шахматистките ни са превърнали своето хоби в професия
Петър Арнаудов: Шахматистките ни са превърнали своето хоби в професия
Нургюл Салимова: Всички тренировки в детството ми си струваха
Нургюл Салимова: Всички тренировки в детството ми си струваха