Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Вътрешният министър инспектира ГКПП "Кулата" преди началото на летния трафик към Гърция

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 08.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
вътрешният министър инспектира гкпп кулата началото летния трафик гърция

Вътрешният министър Младен Маринов инспектира предприетите мерки и организация на работа на ГКПП "Кулата" преди очакваното засилване на трафика през пункта в следващите месеци.

Заедно с министъра бяха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, началникът на политическия кабинет Михаил Златанов, директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" старши комисар Стефчо Банков, директорът на ГДГП главен комисар Светлан Кичиков, директорът на РДГП-Смолян комисар Стоян Мандаджиев и директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов.

На този етап заради въведените гранични рестрикции, ГКПП "Кулата" е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП "Дунав мост" - Видин.

Към момента на денонощие на вход и изход преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.

Министър Маринов инспектира хода на реконструкцията на ГКПП "Кулата" и обсъди с ръководството на граничния пункт детайли, които биха облекчили трафика и пътуващите - увеличаване на трасетата, продължаване на добрата практика от миналата година чрез мобилни устройства да се проверяват личните документи на пътуващите в автобуси, организация на граничните екипи.

На място беше обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП "Калотина" и от 3 юни до момента са засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв.

На граничен пункт "Кулата" работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които са включени служители на ГДГП, Агенция "Митници" и НАП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в група протестиращи в Сиатъл
Кола се вряза в група протестиращи в Сиатъл
Има ли измами при земеделските евросредства? Танева: Това е политическа атака
Има ли измами при земеделските евросредства? Танева: Това е политическа атака