НОВИНИ

Въвежда се синя зона в Кюстендил

въвежда синя зона кюстендил
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:52, 24.01.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Общината в Кюстендил публикува на сайта си карта с платените паркоместа и начините за ползването им. Така на практика се въвежда "синя зона", за което има решение на Общинския съвет още от 2016 година, препотвърдено през 2022 г., но така и не беше въведена досега. Паркирането ще струва по 1 лев за час.

Картата показва в реално време броя и срока за ползване на платените места за паркиране. Към момента около 20 от местата са предплатени, като периодът е различен - за три, за шест и за девет месеца. За платените паркоместа са издадени пропуски.

Общината предоставя възможност за ползване на паркоместа срещу заплащане за служебни нужди от физически и юридически лица, като цената е фиксирана в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

"Таксата и тарифата са както са утвърдени решенията на Общински съвет. Номерът за паркиране - 1378 работи. Ще може да се плати и с номер на есемес ще може да се плати и на служителите, които ще бъдат в района. Има и двете опции така, както е навсякъде", каза кметът Огнян Атанасов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия нанесе втора загуба на Швеция на европейското първенство по хандбал
Норвегия нанесе втора загуба на Швеция на европейското първенство по хандбал
СЗО предупреждава за вълна от морбили в Европа
СЗО предупреждава за вълна от морбили в Европа