НОВИНИ

Важна промяна в програмата на последния кръг в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:57, 17.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
важна промяна програмата последния кръг лига

От ръководството на испанското футболно първенство направиха лека промяна в провеждането на последния 38-ми кръг този уикенд.

По традиция, всички мачове трябваше да се изиграят в неделя по едно и също време, като, разбира се, вниманието щеше да бъде насочено към битката за шампионската титла между двата мадридски гранда - Атлетико и Реал.

Днес обаче стана ясно, че най-интригуващите двубои са били изместени за събота и ще се изиграят от 19 часа българско време. Тогава Атлетико (Мадрид) ще гостува на Валядолид, докато "Белия балет" ще приеме Виляреал.

Според информациите, именно от тима на "жълтата подводница" са поискали тази промяна, тъй като за тях предстои и финалът в Лига Европа на 26 май, който ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 1.

Съставът на Унаи Емери е замесен в битката за разпределяне на местата от 5-то до 7-мо, като първите две от тях дават право на участие в Лига Европа, докато последното ще означава място в новосформираната Лига на Конференциите.

В същото време и на дъното ще има драма до последния момент за Уеска, Елче и Валядолид, които се борят за спасителното 17-то място.

Както вече стана ясно, Валядолид ще приеме, борещия се за титлата Атлетико (Мадрид), а Уеска и Елче ще бъдат домакини съответно на Валенсия и Атлетик Билбао.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър разписа нов график за ваксиниране в страната
Здравният министър разписа нов график за ваксиниране в страната
Румен Радев удостои изявени спортисти с Почетния знак на президента
Румен Радев удостои изявени спортисти с Почетния знак на президента