НОВИНИ

Възрастна жена от Белослав стана жертва на телефонна измама

Полицията издирва организаторите на схемата

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петър Дойкински
11:37, 27.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на телефонна измама край Варна. 66-годишна жена от Белослав предаде 17 000 лева и 7000 евро на непознат мъж. Няколко часа по-късно жената осъзнала, че е жертва на телефонна измама и подала сигнал в полицията.

Престъпниците са се свързали със сина на потърпевшата и са и през цялото време са го държали на телефона, за да няма връзка с майка си. Издирват се организаторите на схемата, които са се представили за полицаи. Задържан е 47-годишен мъж, който е взел и предал парите на телефонните измамници.

От МВР - Варна уточниха, че арестуваният няма отношение към престъпната дейност на хората, които са изнудвали жената от Белослав.

Светла Златева, говорител на ОД на МВР - Варна: "Той в случая е така нареченото "муле", който само е пренасял парите. В този случай той е таксиметров шофьор, който е бил нает да пренесе едни пари. Интересното в този случай е, че на него му е казано, че трябва да вземе едни пари за апартамент, които просто да занесе. Същевременно ало измамниците са успели да накарат жертвата си - жената да каже, че тези пари, които тя дава са за апартамент. Няма държавна институция, която да иска пари по телефона."

Вижте повече в прякото включване на Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Томаш: Ще се опитам да изградя семейство в ЦСКА
Александър Томаш: Ще се опитам да изградя семейство в ЦСКА