НОВИНИ

"Възраждане" започва кампания в подкрепа на Милан Димитров

Българинът вече е екстрадиран в САЩ

bnt avatar logo
от БНТ
15:19, 12.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

"Възраждане" започва кампания в подкрепа на Милан Димитров, който вече е екстрадиран в САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан Димитров - Александър Димитров.

Костадинов посочи, че от края на 2022 г. Милан Димитров е държан година и осем месеца в гръцки затвор и в края на миналата седмица е бил екстрадиран.

"Милан Димитров е арестуван и в момента е отвлечен в американски затвор по обвинение без доказателства", заяви лидерът на "Възраждане". "България в момента има един заложник, това е новият Сергей Антонов", коментира той. Костадинов каза, че още днес ще подготвят писмо с целия случай на Милан Димитров, ще го преведат на английски език и ще го изпратят до всички посолства на "т.нар. ни съюзници от ЕС и от НАТО".

Депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев посочи, че Милан Димитров е бил транспортиран от Солун до Атина и оттам - в Тексас. В момента се намира в частен затвор в Сан Антонио, добави той. Там му е било съобщено, че в понеделник ще бъде заведен на някакво дело, каза още Георгиев.

Той каза, че Милан Димитров е без личен багаж, без дрехи и обувки.

"За момента няма адвокат. Успяхме да се чуем с него по телефона тази нощ", съобщи още депутатът.

Александър Димитров каза, че брат му му се е обадил сутринта в петък, че го отвеждат, а в събота е предал, че е пристигнал, чрез някакъв съкилийник от Одеса, който му дал картата си да се обади на познат в Ню Йорк. От семейството на Милан Димитров казаха, че ще обявят сметка за дарения за адвокат.

Снимки: БТА

Костадин Костадинов декларира готовност партията му да намери адвокат и да събере необходимите суми. "Започваме кампания в подкрепа на българския заложник", заяви той.

Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че Милан Димитров е подсъдим заедно с баща си. При осъдителна присъда, ще има искане за екстрадиране и на бащата на Милан Димитров, който е на 75 години, коментира той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златните олимпийци Семен Новиков и Магомед Рамазанов се прибраха у нас (СНИМКИ)
Златните олимпийци Семен Новиков и Магомед Рамазанов се прибраха у нас (СНИМКИ)
Шампионките от Марица започнаха подготовка за новия сезон
Шампионките от Марица започнаха подготовка за новия сезон