НОВИНИ

Вечното дерби Левски – ЦСКА е гвоздеят от програмата на кръга в Първа лига

Големият мач в българския клубен футбол започва в 15:45 часа на Националния стадион.

цска наказа грешките левски почивката грабна успеха вечното дерби
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:33, 19.10.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

С три мача днес продължава осмият кръг от футболното първенство на България. Локомотив (София) е домакин на Крумовград от 12:45 часа, а от 18:45 Ботев (Пловдив) посреща Славия. Между двата двубоя е вечното дерби между Левски и ЦСКА, които ще премерят сили на Националния стадион от 15:45 часа.

Поредното издание на Вечното дерби намира двата столични гранда на коренно различни позиции в класирането. Левски е на три точки от шампиона и лидер в таблицата Лудогорец, който има мач по-малко, докато ЦСКА изживява трудни мигове от началото на сезона, като заема незавидното 12-о място с едва 10 пункта, като загуби шест от първите си десет мача.

Едно от пораженията дойде в последния кръг преди паузата за националните отбори – шокиращо 0:1 от новака Септември. Възпитаниците на Александър Томаш лъкатушат още в изявите си при новия старши треньор, печелейки два, губейки два и завършвайки наравно в един от петте двубоя под негово ръководство. ЦСКА няма право на нова загуба, тъй като ще се отдалечи допълнително от зона Европа.

От своя страна Левски на Станислав Генчев също влиза в сблъсъка след загуба – „сините“ допуснаха нелепо поражение от Ботев с 0:1 в Пловдив, след като над половин час през второто полувреме играха с човек повече, а на всичкото отгоре допуснаха лек гол в края на редовното време. Без съмнение тимът от „Герена“ показва по-солидни игри от Вечния съперник от старта на кампанията, но историята показва, че невинаги този, който е в по-добра форма и е по-сработен, печели дербито.

Феновете на „сините“ вече изкупиха наличните билети за секторите А и Б на Националния стадион. Около 17 000 привърженици на Левски ще са на стадиона и ще подкрепят любимия си отбор. Интересът от страна на ЦСКА не е толкова голям, но се очаква „червените“ да се активизират. Не се очаква да има сигнални ракети на „Васил Левски“ след среща между организираните привърженици на двата клуба. В добавка, икономическа полиция ще следи за фалшиви билети и фенове с такива няма да бъдат допускани на стадиона.

Главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.

По-рано през деня, Локомотив София ще търси дебютен успех при Антон Велков в домакинството на Крумовград. „Железничарите“ отстъпиха на Спартак (Варна) с 2:3 на „Коритото“, след като поведоха с 2:0 в първия мач на Велков начело. От своя страна Крумовград стабилизира представянето си напоследък и няма загуба в последните си три мача от елита – победи над Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив), и равенство с ЦСКА 1948.

В късния двубой Ботев (Пловдив) приема Славия на „Колежа“. Играчите на Душан Керкез удариха Левски в последния кръг преди международната пауза и ще се опитат отново да зарадват своите привърженици. Славия на Златомир Загорчич пое глътка въздух след минимален успех над Черно море, слагайки край на поредица от четири последователни поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца на 10 години вече са опитвали дрога
Деца на 10 години вече са опитвали дрога