НОВИНИ

Великден с Николина и Мария Чакърдъкови

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 19.04.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Дай Боже да сме здраве! Това пожела на всички народната певица Николина Чакърдъкова в "Денят започва с Георги Любенов". Човек, когато има и малко късмет, ще постига много-много неща в живота.

Певицата много пъти имаше поводи досега да казва, че предава щафетата на дъщеря си, но това не означава, че се отказва от сцената.

Дъщеря й Мария Чакърдъкова, не под сянката на майка си, вече е готова за концерта в зала 1 на НДК. Публиката ще може да види двете лица - младостта на Мария и зрелостта на майка й Николина Чакърдъкова в спектакъла "Младостта пее и танцува".


Мария Чакърдъкова: Много от малка мечтая за това нещо. Дълги години в мен живееше един страх дори да си го помечтая, защото още от дете майка ми винаги казваше: "Мария, ти няма да бъдеш певица, ти ще бъдеш актриса". Тя винаги е искала ние, нейните деца, да бъдем образовани, да можем да работим поне 1-2 други неща, преди да се захванем с музиката. Майка ми е наясно, че да си певица главният инструмент за професията е гърлото и ако нещо се случи, тя искаше да можем да работим и друго.

Желанието на Мария да пее на сцената се появява, когато е още малка и пътува с майка си като танцьорка из страната.

Мария Чакърдъкова, народна певица: Тази любов, която тя получава от публиката е нещо несравнимо. Майка ми е една от най-обичаните певици в България и няма как човек да не си пожелае това. Това да бъда на голяма сцена е дълъг процес, който отнема време. Трябваше време на майка ми и целия екип да ми се доверят. Осъзнавайки отговорността какво ми се пада като продължител на нейното дело, си зададох въпроса ще мога ли да задържа нейното ниво и в годините да надграждам. Този процес на подготвяне траеше 2 години.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев: Женски и детски консултации ще има от следващата седмица
Доц. Кунчев: Женски и детски консултации ще има от следващата седмица
Проф. Асен Балтов: След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден
Проф. Асен Балтов: След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден