НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Убеден съм, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:47, 23.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
венцеслав стефанов убеден съм славия изглежда различен начин успехите дойдат
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов присъства на церемонията по представянето на новия старши треньор на тима Хосе Мария Бакеро, като изрази надежда, че той ще допринесе за подобряването на резултатите на тима.

Стефанов увери, че Бакеро има желание да даде шанс за израстване на българските футболисти, допълвайки, че именно бившият на Барселона е с основна заслуга за развитието на легендарен играч като Христо Стоичков, както и на Мартин Георгиев, който наскоро премина в школата на "каталунците".

"Не се нуждае от представяне, знаете кой е (Бакеро). Хората са дошли да работят и аз се радвам, че моите колеги ми повярваха и поканихме такъв треньор, който няма нужда от представяне и коментари. Да очакваме само добри игри от Славия, за да се научат нашите футболисти. Ако наблюдавате някоя негова тренировка, ще видите, че е по-различна от тези, които са при нас. Убеден съм, че и резултатите ще дойдат. Той иска да се даде шанс на българските футболисти да израстват", започна Венци Стефанов.

"Бакеро не пожела да води други футболисти. Просто каза, че ще работи с това, което има. Ще има едно-две нови попълнения, но съм убеден, че българските футболисти имат качества и с работа ще се постигнат резултати. Той е име, което е допринесло и за изграждането на Христо Стоичков. Щом може да помогне на Стоичков, ще помогне и на нашите деца. Той помогна много на Мартин Георгиев да се адаптира и да работи в Барселона. Там видях какви грижи се полагат за младите. Съвсем малко да успеем да приложим и тук, успехите ще дойдат", каза още президентът на Славия.

Босът на "белите" говори още и за завръщането в тима на сина на наставника Хосе Мария Бакеро Йон, разкривайки, че лично го е убедил отново да облече фланелката на най-стария столичен клуб.

"Престоят на Йон в Славия беше удоволствие - да виждам как работи, как тренира, как се държи с останалите, какво е отношението му - професионално и човешко. Отидох в Испания да говоря с него да се върне в Славия. Той е голям професионалист и това се дължи на баща му. Виждам настроението на футболистите и съм убеден, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат. Убеден съм", завърши Венцеслав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагедията с "Титан" породи въпроси за стандартите при екстремни експедиции
Трагедията с "Титан" породи въпроси за стандартите при екстремни експедиции
Назначени са трима заместник-министри
Назначени са трима заместник-министри