НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: В Славия не променяме традициите си, след идването на Загорчич имаше много ощетяване

венцеслав стефанов славия променяме традициите идването загорчич имаше ощетяване
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 10.01.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на ПФК Славия Венцеслав Стефанов взе участие в пресконференцията на старши треньора на тима Златомир Загорчич преди първата тренировка на тима за календарната 2024-а година.

На старта на зимната подготовка Стефанов бе категоричен, в клуба предстои много работа, като поздрави Загорчич за желанието му да работи с български футболисти и го призова да "стегне редиците".

"Чака ни работа. От това как ще си свършим работата, зависи как ще се представим през пролетта. Ние сме клуб, който не променя традициите си, работим заедно, стараем се да създаваме наши кадри, наши футболисти. Предимно с български футболисти. Радвам се, че старши треньорът не държи да взема чужденци със съмнителни качества. Работи с нашите млади играчи и това рано или късно ще даде резултат. Да е жив и здрав, дупе да му е яко и да стяга редиците, защото го чака много работа", започна босът на Славия.

Дългогодишният ръководител на Славия коментира и потенциалните трансфери в отбора, като призна, че е имал желание да върне на стадион "Александър Шаламанов" Радослав Кирилов от ЦСКА 1948 и освен това отрече в клуба да постъпвала оферта за стража Светослав Вуцов.

„Разговарях няколко пъти с Цветомир Найденов. Имахме договорка Радослав Кирилов да се върне. Каза ми, че е продал няколко играчи и е решил той да бъде основен футболист в ЦСКА 1948. Той е тяхна собственост и те решават. Той искаше да се върне, ние също. Така обаче се развиха нещата с настоящия му отбор. Всичко може да се очаква. Всякакви неща се случват на този свят“, сподели Венци Стефанов.

"Стефанов каза, че в клуба няма получени оферти за Светослав Вуцов: „От вас чувам, че към Вуцов има оферта от Германия. Никой не се е обаждал. С клуба никой не е разговарял. Светльо има мениджъри. Не са се обадили и те. Нищо не отговаря на истината", допълни още той.

Накрая Стефанов обърна внимание и темата с феърплея в българското първенство, изразявайки мнение, че тимът на Славия е бил ощетен многократно след завръщането на Златомир Загорчич начело на "белите"

"Ако държавата погледне към всички клубове и погледне към Славия, добре. Ако не, разчитаме на себе си, борим се сами. Не се оплакваме, стягаме редиците. Ако всичко е ок, феърплей в първенството и ако се решава с това, което може на терена, ние сме си говорили, колко точки Славия е минус от чужди прегрешения. Да, нямаше да сме в тройката, защото аз сбърках, направих грешката, която си поправихме. След идването на Загорчич имаше толкова ощетяване, че ти идва да скочиш от телевизионната кула. Случва се. Каквото за всички, това и за нас. Ще се постараем да постигнем максимума с това, с което разполагаме", завърши Венцеслав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще играе контрола срещу Румъния през юни
България ще играе контрола срещу Румъния през юни
Преглед на арабските медии: Сирийско-ливанска активистка говори за заблудите в Арабския свят
Преглед на арабските медии: Сирийско-ливанска активистка говори за заблудите в Арабския свят