НОВИНИ

Венгер готов да поеме отново Арсенал

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:03, 02.01.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Европейски футбол
венгер готов поеме отново арсенал

Бившият мениджър на Арсенал - Арсен Венгер потвърди своята готовност да се върне в лондонския клуб, ако го помолят за това.

По-рано този сезон се появиха слухове, че босовете на Арсенал се опитват да изгладят отношенията с французина, който напусна "Емирейтс" през месец май 2018 г. и оттогава не се е мяркал на клубния стадион.

Предполага се, че Венгер може да получи някаква длъжност в клубното ръководство. Докато това не се е случило, Арсен Венгер може да сподели своя опит за помощ на сегашния мениджър Микел Артета.

"Знаете, времето лекува. Мечтая ли да с върна? За нищо не мечтая, но ако съм нужен, ще помогна. Но не очаквам това, не. Микел притежава страст към футбола, голяма мотивация, добра концентрация и глад за успехи. Виждате, че той притежава необходимите качества. Микел умее да контролира играчите и да им влияе. На него му провървя, че веднага получи работа в голям клуб, работа, за която обикновено ти е нужно да се трудиш 10 години. Но тъй като е играл за този клуб и беше добър футболист, той получи своя шанс. Желая му успех. Оставих в клуба в положение, за да могат моите наследници да постигнат големи успехи, а сега клубът има финансовите ресурси, за да спечели шампионата", заяви Венгер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
О, Канада!*
О, Канада!*
Арсенал решава съдбата на Йозил в края на месеца
Арсенал решава съдбата на Йозил в края на месеца