НОВИНИ

Вердер и Илия Груев обърнаха Борусия в Дортмунд с три гола след 89-ата минута

вердер илия груев обърнаха борусия дортмунд три гола минута
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 20.08.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Верндер Бремен победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в изключитлено драматичен мач от третия кръг на германската Бундеслига.

На "Сигнал Идуна Парк" домакините имаха комфортна преднина от два гола минута преди края на редовното време,но въпреки това не взеха дори и една точка от двубоя.

"Жълто-черните" откриха резултата дълбоко в добавеното време на първата част, когато Юлиан Бранд получи топката на десния фланг, насочи се към централната част на терена и с удар по диагонала от границата на наказателното поле се разписа в близкия долен ляв ъгъл на вратата, пазена от Иржи Павленка.

Съставът на Един Терзич удвои преднината си в 77-ата минута. След центриране от ъглов удар в пеналтерията на гостите от Бремен, топката попадна в краката на Рафа Герейро, който с мощен удар от над 20 метра прати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на Павленка.

Вердер намали изоставането си в 89-ата минута, когато Лий Бюканан получи кълбото в наказателното поле на домакините и с ефектен удар с външен фалц се разписа в далечния горен ляв ъгъл на стража Грегор Кобел.

"Бременските музиканти" възстановиха равенството в третата минута от добавеното време на срещата. Амос Пийпер центрира отдясно в пеналтерията на Борусия, а Никлас Шмид засече с глава, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Кобел за 2:2.

Секунди преди края и да добавеното време Вердер Бремен стигна до победата след попадение на Оливър Бърк, който бе изведен в наказателното поле на "пчеличките" и с мощен изстрел от движение се разписа в централанта част на вратата.

Любопитно е, че и тримата голмайстори за отбора от Бремен влязоха от пейката, а със заслуга за успеха на Вердер е и българинът Илия Груев-младши, който се появи в игра в 81-та минута при резултат 0:2.

Така Вердер записа първа победа за сезона и се изкачи до седмо място в класирането с 5 точки, докато Борусия Дортмунд е на шеста позиция с точка повече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трайчо Георгиев надви милиардерския син Беласа в първия подгряващ мач на реванша Усик - Джошуа
Трайчо Георгиев надви милиардерския син Беласа в първия подгряващ мач на реванша Усик - Джошуа
Пожарът в района на село Мраморен е овладян
Пожарът в района на село Мраморен е овладян