НОВИНИ

Вероятност за валежи и гръмотевични бури през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 11.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчево ще се задържи и днес времето в по-голямата част от страната, с купесто-дъждовна облачност главно в планинските райони, където на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен, по Черноморието – югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 17° на морските носове Шабла и Калиакра до 27° във Видин.

Максималните температури утре ще се повишат, спрямо днес, и ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 26°. Ще се задържи слънчево, с повече облаци отново в планинските райони. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб южен вятър. Максималните температури там ще са между 19° и 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода – от 14° до 16°.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, след обяд с купеста облачност, но валежи почти не се очакват.

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 12° и 17°, в Банско – 23°.

Слънчево време и затопляне предстои утре не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и на Апенините. Топло за средата на май ще се задържи времето и в по-голямата част от Западна и Централна Европа. Под влияние на обширен многоцентров циклон в северната половина от континента ще бъде ветровито, на много места с валежи от дъжд, в Норвегия и от сняг.

У нас слънчево и още по-топло ще бъде в петък, но през почивните дни се повишава вероятността за валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки, в събота в следобедните часове на повече места в Западна и Централна България, а в неделя – в Централна и Източна България, както и в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Приходите от нощувки през март 2022 г. достигат 52 млн. лв.
НСИ: Приходите от нощувки през март 2022 г. достигат 52 млн. лв.
На 11 май почитаме Светите братя Кирил и Методий
На 11 май почитаме Светите братя Кирил и Методий