НОВИНИ

Весела Димитрова: Надявам се момичетата да преодолеят стреса и да си изиграят съчетанията добре

весела димитрова надявам момичетата преодолеят стреса изиграят съчетанията добре
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
22:56, 19.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че е доволна от подиум тренировката на тима преди участието на отбора на европейското първенство в Баку.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова проведоха 15-минутно занимание на официалния килим тази вечер.

"Доволна съм, направиха една доста добра подиум тренировка. Допуснаха леки неточности, но нямахме груби грешки и съм доволна. Надявам се момичетата да преодолеят стреса и да си изиграят съчетанията добре", каза Димитрова.

България води убедително в отборната надпревара след квалификациите при жените индивидуално, но към общия сбор утре ще се прибавят и двете оценки на ансамбъла за жени в многобоя.

"Много съм щастлива за нашите момичета в индивидуалното, че са с доста точки са напред. Искрено се надявам да успеем да задържим призовата позиция. Спокойствие никакво нямаме. Стават огромни изненади при ансамблите и то с големи разлики. Надявам се децата да изиграят съчетанията си и да сме на първо място заедно с индивидуалистките", добави тя.

Димитрова се надява гимнастичките да бъдат спокойни по време на състезанието.

"Работим за това да са овладени момичетата. Наистина те се трудиха доста през първата част на сезона. Вярвам, че ще си изиграят съчетанията. Работят изключително за това да са спокойни и мисля, че са доста по-уверени. Много по-изработени са им съчетанията и сега всичко е в техни ръце. Сменихме някои елементи, които не вървяха. Наложи се смяната им и мисля, че вече са добре и са спокойни", коментира още треньорката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид победи Барселона и ще спори с Олимпиакос за титлата в Евролигата
Реал Мадрид победи Барселона и ще спори с Олимпиакос за титлата в Евролигата
Връчиха наградите в конкурса за социално предприемачество
Връчиха наградите в конкурса за социално предприемачество