НОВИНИ

Весела Димитрова за ансамбъла: Децата се отглеждат с любов

весела димитрова ансамбъла децата отглеждат любов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 01.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова се осмели да даде кратки описания на всяка една от своите пет гимнастички, олимпийски шампионки от Токио 2020. Тя разкри, че успехът ѝ се дължи предимно на положения труд, но и на много любов.

„Децата се отглеждат с любов…. Така ги наричам и до днес. Децата“, сподели в интервю за Фейсбук страницата на Българската федерация по художествена гимнастика Весела Димитрова.

„Последните съчетания, в интерес на истината, най-много не си ги харесвах. Недоволствах през цялата година, че трябва да ги променям и трупам точки непрестанно, но така трябваше. Не се излиза срещу танк с копие. Колкото и да съм фантазьор, смея да твърдя, че съм здравомислещ човек“, допълни треньорът за трудностите през последните години.

Симона е динамична, силна гимнастичка, обединител, трудолюбива и много трезвомислеща. Лаура е абсолютен пример как професионално да си вършиш работата. Нежност, сила и воля в едно. Стефи е момичето, което ме изненада най-много. Най-неопитна, готова на всичко, за да играе. Подстрига косата си, дори за да се впише в групата, която вече имаше състезания зад гърба си. Момиче с изключително силна вяра. Ерика, това е състезател от желязо. Колкото крехка и усмихната да изглежда, не трепва! С нея дишам най-спокойно. Само трябва да знам, че е там и всичко ще бъде наред. Мадлен, с нея ми е било най-трудно, особено в последната година. Предизвикателство за работа, ако някой иска да си калява нервите, с Мадлен ще успее. Силен характер, показа го и на Олимпиадата“, коментира Весела Димитрова.

Боряна Калейн се е справила с „тревожна реакция“ преди Игрите в Токио

Симона Дянкова, Лаура Таатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова успяха да спечелят олимпийското злато, изпреварвайки Русия. Успехът, разбира се, се дължи и на упоритата работа и на Михаела Маевска.

„Малко са добрите и чистосърдечни хора. Михаела (Михаела Маевска – помощник треньор на ансамбъла – бел.ред.) е такава. В началото не ни беше лесно! С течение на времето се усетихме взаимно. Тя дори знае, кога искам да си помълча. Научихме се на много неща за 5 години“, добави още Весела Димитрова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи на протест - блокираха граничния пункт "Дунав мост" при Русе
Превозвачи на протест - блокираха граничния пункт "Дунав мост" при Русе
Заради отказ да се ваксинират: 10 000 медици в Гърция са в неплатен отпуск
Заради отказ да се ваксинират: 10 000 медици в Гърция са в неплатен отпуск