НОВИНИ

Ансамбълът за БНТ: Все още ни е трудно да повярваме

bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 10.08.2021
6040
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Около 48 часа след спечелването на олимпийската титла гимнастичките от ансамбъла започнаха да осъзнават колко голямо е значението на това отличие. Момичетата дадоха ексклузивно интервю за БНТ малко преди да излетят от Токио.

Състезателките ни ще стъпят на родна земя в сряда, 11 август, около 15.30 часа.

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова сподели: „Все още ни е много трудно да го повярваме, но мисля, че постепенно започнахме да разбираме какво всъщност направихме. А колко време мина, не мога да кажа, даже се чудя това вчера ли ни се случи, онзи ден ли? Още когато приключи Олимпиадата в Рио де Жанейро, ние бяхме на посрещането на предишния отбор. И си пожелахме да постигнем и ние успехи, и да ни чакат много хора, затова сме безкрайно щастливи. Прибираме се скоро, чакайте ни.“

„Не можехме да излизаме, бяхме в град Ичигава, там се срещнахме с техния кмет, както и с човекът, който от 5 години организира нашия лагер в Мураяма“, коментира Ерика Зафирова, която последна влезе в състава на този ансамбъл.

„Много се говори за нас в момента, валят много съобщения, дори не успяваме да отговорим на всички. Профилите в социалните мрежи са ни затрупани със съобщения. Благодарим на всички за подкрепата и сме безкрайно щастливи“, добави Стефани Кирякова.

Лаура Траатс потвърди отново, че това е била мечтата на момичетата в последните години: „Това беше основната ни цел през тези 5 години, още откакто този ансамбъл беше сформиран. Радваме се, че успяхме да я постигнем.“

„Сега ни предстои малко почивка, след което в началото на септември започваме подготовка за Световното първенство“, завърши Мадлен Радуканова.

Това е първи златен олимпийски медал за родната художествената гимнастика. До този момент България имаше 4 отличия в този спорт. Три при ансамблите – 1 сребърен (Атланта 1996) и 2 бронзови (Атина 2004 и Рио де Жанейро 2016), и само един в индивидуалното на Адриана Дунавска от 1988 година в Сеул.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал до БНТ: Десетки измамени българи бедстват в Швеция и не могат да се приберат
Сигнал до БНТ: Десетки измамени българи бедстват в Швеция и не могат да се приберат
Вероятно човешка небрежност е предизвикала пожара в Рила
Вероятно човешка небрежност е предизвикала пожара в Рила