НОВИНИ

Весела Лечева ще присъства на откриването на "Арена Бургас" на 18 май

весела лечева присъства откриването арена бургас
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 16.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на Бургас Димитър Николов ще бъдат сред официалните лица, които ще участват в откриването на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас".

Тържественото събитие ще се проведе този четвъртък (18 май), като програмата ще стартира в 18.00 часа, а от 19.00 предстои и главното събитие за вечерта - мач №3 от полуфиналната серия в НБЛ между Черноморец Бургас и Рилски спортист.

Входът за всички посетители ще бъде свободен, а зрителите ще могат да получат своя билет с указано място за сядане на някой от трите пункта на входа на съоръжението. За да се избегне струпване и чакане, вратите на залата ще бъдат отворени два часа преди началото на откриването, тоест в 16 часа. Призовават се посетителите да изпълняват инструкциите, които ще им бъдат дадени при входа на залата и да сядат на посочените им места в разрешените сектори.

Зала "Apeнa Бypгac" е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, баскетбол, бойни спортове, волейбол, художествена гимнастика и много други спортове. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapкинг, както и допълнителни обслужващи помещения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сарафов подаде сигнал в прокуратурата срещу Гешев - вижте какво съдържа той
Сарафов подаде сигнал в прокуратурата срещу Гешев - вижте какво съдържа той
ЕК одобри схема за държавна помощ за “Български пощи”
ЕК одобри схема за държавна помощ за “Български пощи”