НОВИНИ

Весела Лечева ще присъства на откриването на Олимпийските игри в Париж

След това ще подкрепи българския отбор в Шатору

Весела Лечева ще присъства на откриването на Олимпийските игри в Париж
Снимка: vesselaletcheva.com
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:53, 26.07.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по „Обществени въпроси и корпоративни комуникации“ на МОК Весела Лечева пристигна в Париж за откриването на ХХХІII Летни олимпийски игри. За първи път в историята церемонията, която събира на едно място държавни глави, спортни ръководители и олимпийци, няма да е на стадион, а по река Сена и ще завърши на емблематичния за френската столица площад „Трокадеро“.

След Париж Лечева ще отпътува за град Шатору. Състезанията по стрелба ще се проведат в Националния център по стрелба в центъра на континентална Франция и на повече от 230 километра от столицата. Първият медал на Олимпийските игри се връчва именно в стрелбата.

Нашите състезатели са откъснати от голямата еуфория, което може би е добре. Няма какво повече да се направи по отношение на тяхната подготовка в оставащите буквално часове, така че само мога да им пожелая късмет“, коментира Весела Лечева.

В олимпийската надпревара в Париж 2024 ще се състезават 340 стрелци, които ще разпределят медали в 15 дисциплини от 27 юли до 5 август. България е представена от сребърната медалистка от Токио 2020 Антоанета Костадинова, която е една от най-опитните състезателки в цялата олимпийска делегация на страната, както и от Кирил Киров.

За Весела Лечева това са шести Игри, като в четири от тях е състезател и печели два сребърни медала – Сеул 1988 и Барселона 1992.

Въпреки че имам толкова Олимпийски игри зад гърба си, това ще е първото откриване, на което ще присъствам, защото досега графикът ми никога не го е позволявал. Така че се вълнувам от предстоящото зрелище“, каза още пред vesselaletcheva.com Лечева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият, подал сигнал за взривовете: Екипите пристигнаха за около 5-6 минути
Първият, подал сигнал за взривовете: Екипите пристигнаха за около 5-6 минути