НОВИНИ

Веселин Великов е новият треньор на "Етър"

веселин великов новият треньор етър
Снимка: ПФК Етър
bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 20.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Веселин Великов е новият старши треньор на „Етър”, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе „болярите” за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в Първа лига още през новия сезон.

Веселин Великов е роден на 19 март 1977 г. в Елена. Първият му професионален отбор е именно „Етър”, с който за година и половина през 1997-98 г. записа 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължи в ЦСКА, „Марек”, „Кавала” (Гърция), „Родопа” и „Любимец”.

Като треньор вкара „Любимец” в „А” група, после стори същото с „Дунав” и го изведе до участие в евротурнирите. Начело на „Кариана” (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на „Ботев” (Враца), който успя да спаси от изпадане.

"Целите, които сме му поставили, са да върне „Етър” още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта”, коментира председателят на УС Деян Куздов.

Самият треньор коментира новото си предизвикателство: "От досегашния отбор в елита останаха 9 футболисти, но преговаряме с още от тях. Намерил съм 4-5 нови попълнения, които ще вдигнат класата на отбора. Ще ги видите на първата тренировка. Освен тях можем да вземем още максимум две-три имена. Контролните срещи вече са насрочени, в понеделник започваме здраво работа."

"Мой помощник ще бъде Димитър Иванов, с когото работих в Ерден и Враца. Христо Иванов също влиза в треньорския щаб, ще бъде играещ треньор на вратарите. Досегашният треньор на дублиращия отбор Марин Стефанов е третото име в моя екип", добави Великов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с три победи в първия ден на Европейското отборно първенство
България с три победи в първия ден на Европейското отборно първенство
Съдът остави в ареста извършителя на грабеж на банка в Дупница
Съдът остави в ареста извършителя на грабеж на банка в Дупница