НОВИНИ

Ветровито и по-студено време

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 19.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Потвърждават се очакванията за валежи и временно понижение на температурите, по-съществено на максималните. Измерените през нощта количества на валежите са все още незначителни, а минималните температури днес са от 3° в Свищов до 9° в Бургас, Пловдив и Сандански. В София, след 1° вчера, сутринта беше 6°.

В следобедните часове ще бъде ветровито, облачно, с валежи, на повече места в Южна България, североизточните райони и по Черноморието. Максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с вчера, от 7° в Североизточна България до 14° в Южна, в София около 8°.

През нощта вятърът временно ще отслабне, облачността ще намалее, а температурите утре още ще се понижат, минималните ще бъдат между минус 2° и 3°, в София около 1° и ще има условия за образуване на слани.

Повече слънце ще има през първата половина на деня. След обяд облачността ще е променлива, по-често значителна, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури там ще са между 9° и 11°. Вятърът ще е умерен, но вълнението на морето ще остане слабо.

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, а температурите там ще продължат да се понижават.

И там по-значителна облачност ще има в следобедните часове, но превалявания, почти навсякъде от сняг, се очакват главно в централните части от Стара планина.

В четвъртък ще вали само в Източна България, като на отделни места дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. В петък ще бъде почти без валежи, а в събота и неделя ще преобладава слънчево време с вероятност за слаби превалявания в планинските райони. Температурите отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев и Ивайло Чочев се обединиха около мнението, че предстоят сериозни контроли пред националния отбор
Илия Груев и Ивайло Чочев се обединиха около мнението, че предстоят сериозни контроли пред националния отбор
Илиан Илиев: В Лигата на нациите ще се опитаме да сме доминиращ отбор
Илиан Илиев: В Лигата на нациите ще се опитаме да сме доминиращ отбор