НОВИНИ

Ветровито време с валежи от дъжд и сняг в почти цялата страна днес

ветровито време валежи дъжд сняг почти цялата страна
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове днес, с умерен и силен вятър от североизток, ще продължи да нахлува по-студен въздух и с понижението на температурите дъждът постепенно ще преминава в сняг. Максималните температури няма да се различават от минималните - между минус 1° и плюс 4°.

Значителни валежи ще има в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка, а по планинските проходи ще има виелици и навявания. По-късно през деня валежите постепенно ще отслабват, а през нощта срещу сряда почти навсякъде ще спрат.

С валежи от дъжд и сняг ще е и по Черноморието, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа силен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала.

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен, по билата бурен вятър от изток-североизток. Ще вали сняг и в комбинация със силния вятър, по планинските проходи ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.

В сряда вятърът ще отслабне. Само на отделни места все още слабо ще превалява, но застудяването ще продължи и не само сутрешните, но и дневните температури в много райони ще са отрицателни. През следващите дни ще бъде слънчево. В четвъртък сутринта ще е много студено, но през деня ще започне затопляне, по-съществено в петък и събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина председателят на Европейския парламент Давид Сасоли
Почина председателят на Европейския парламент Давид Сасоли
Манчестър Юнайтед оцеля срещу Астън Вила и продължава напред за ФА Къп
Манчестър Юнайтед оцеля срещу Астън Вила и продължава напред за ФА Къп