НОВИНИ

Везенков и Олимпиакос надвиха Барселона в последния кръг от редовния сезон на Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 02.04.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
александър везенков резултатен успех олимпиакос
Слушай новината

Българският баскетболен национал Алкесандър Везенков и неговия клубен Олимпиакос завършиха с победа участието си в редовния сезон на Евролигата, побеждавайки със 73:66 (13:19, 20:21, 18:8, 22:18) у дома тима на Барселона.

По този начин "червено-белите" записаха първа победа срещу испанския гранд в Пирея от шест години насам, като същевременно си гарантираха и място в топ 3 в края на редовния сезон на Евролигата.

Срещу бившия си клуб Везенков започна от първата минута за Олимпиакос и за 28:48 минути като титуляр записа 13 точки, 4 борби и 2 асистенции. Шакийл МакКиси обаче стана най-резултатен за победителите със своите 20 точки.

За гостите от Барселона пък най-полезни бяха Сертач Шанлъ и Никола Миротич, които завършиха съответно с по 13 и 11 точки.

С този успех съставът на Олимпиакос временно се изкачи до 2-то място в подреждането с баланс 19-9, но отборът от Пирея може да бъде изместен от тази позиция от тима на Реал (Мадрид), който на 8 април посреща Байерн (Мюнхен).

Загубата пък по никакъв начин не променя нещата за играчите на Барселона, които вече си гарантираха, че ще завършат на върха в редовния сезон на Евролигата. До момента испанския гранд е с баланс 21-6, а в последния си двубой се изправя срещу Макаби (Тел Авив).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха група за трафик на мигранти, сред арестуваните е и служител на МВР
Разбиха група за трафик на мигранти, сред арестуваните е и служител на МВР
Христо Проданов: Летният сезон ще бъде по-добър от миналогодишния
Христо Проданов: Летният сезон ще бъде по-добър от миналогодишния