НОВИНИ

Везенков не игра, а Сакраменто пропиля 20 точки аванс срещу Оклахома Сити Тъндър

Кингс отстъпиха със 105:112 в последното си гостуване от редовния сезон в НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:19, 10.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
александър везенков пропусне следващия мач сакраменто заради проблеми глезена
Слушай новината

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изгледа от пейката поражението на своя Сакраменто Кингс със 105:112 като гост на Оклахома Сити Тъндър в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Старши треньорът на "кралете" Майк Браун използва едва осем души в хода на двубоя, в който неговите възпитаници за пореден път през кампанията допуснаха обрат, въпреки че имаха аванс от 20 точки в края на първото полувреме.

Още в хода на третата четвърт обаче "гръмотевиците" заличиха почти напълно своя пасив и в началото на заключителните 12 минути успяха да поведат в резултата. До края Кингс съумяха на два пъти за кратко да си върнат водачеството, но в края серия от 8:0 в полза на домакините подпечата тяхната победа.

Над всички в мача беше голямата звезда на Тъндър Шей Гилджъс-Аликзандър, който се завърна след контузия и вкара 40 точки за успеха на своя тим.

От другата страна Ди′Арън Фокс реализира 33 пункта (7 тройки), а Кион Елис добави 26 (8 тройки), но големият длъжник за "кралете" се казваше Домантас Сабонис, който прекъсна серията си от 61 поредни срещу с "дабъл-дабъл", завършвайки с едва 8 пункта и 13 борби.

Загубата за Сакраменто драстично намали шансовете им за попадане в първата шестица на Западната конференция в края на редовния сезон и директно участие в плейофите, като три кръга преди края Кингс заемат 8-ото място с баланс 45-34, докато шестият Ню Орлиънс Пеликанс е с показатели 47-32.

В същото време съставът на Оклахома Сити Тъндер е твърдо на трети на Запад с актив от 54 победи и 25 поражения и продължава борбата за лидерската позиция в конференцията с Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс, които са с баланс 55-24.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дано не ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, каза Асен Василев
Дано не ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, каза Асен Василев
Нургюл Салимова направи реми срещу китайката Тан Чжони в петия кръг от Турнира на претендентките
Нургюл Салимова направи реми срещу китайката Тан Чжони в петия кръг от Турнира на претендентките