НОВИНИ

Везенков помогна на Олимпиакос да спечели гръцкото дерби с Панатинайкос в Евролигата

Милен Костов
от Милен Костов
23:26, 31.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
страхотен александър везенков донесе победата олимпиакос дербито панатинайкос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Олимпиакос победи Панатинайкос с 81:73 точки в мач от 32-рия кръг на Евролигата. Българският баскетболен национал Александър Везенков допринесе с 19 точки, 3 борби и 1 асистенция за 23 минути на паркета.

Александър Везенков бе титуляр за гръцкия шампион, който изпитваше затруднения до почивката. Панатинайкос бе по-резултатен от своя съперник в първите две части, като на почивката водеше с 5 точки при резултат 38:33.

След паузата възпитаниците на Георгиос Барцокас мигновено се върнаха в срещата със серия от 6 безответни точки. Домакините дори успяха да изградят аванс от 9 пункта преди заключителните 10 минути от двубоя. Гостите дадоха всичко от себе си, за да погасят изоставането си, като в края изоставаха само с точка. Александър Везенков и компания обаче успяха да задържат преднината си, за да се поздравят с успеха заслужено.

Единственият по-резултатен играч от Везенков в залата в Пирея бе неговият съотборник резервата Тарик Блек. Американският център реализира 21 точки, 2 борби и 1 асистенция за 13:50 минути игра.

Олимпиакос остава на върха в класирането с актив от 23 победи и 9 загуби, с победа пред втория Реал Мадрид. Панатинайкос заема 16-ата позиция в подреждането с 11 успеха и 21 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ядрена риторика без покритие
Ядрена риторика без покритие
Шолц: Конфликтът в Украйна може да се проточи години
Шолц: Конфликтът в Украйна може да се проточи години