НОВИНИ

Везенков с още едно силно представяне в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:41, 13.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Баскетбол
везенков едно силно представяне евролигата

Гръцкият Олимпиакос (Пирея) надигра със 75:71 гостуващия АЛБА (Берлин) и записа пета победа в 8-ия кръг на баскетболната Евролига, с което червено-белите се изкачиха на 3-то място в класирането, като изостават единствено от Барселона (7-1) и Байерн (Мюнхен) с 5-2.

Българинът Александър Везенков изигра още един силен мач в турнира, като крилото записа 22 минути игра, за които отбеляза 11 точки, влизайки от пейката.

Везенков бе точен на два пъти от тройката, като отбеляза още две стрелби за две точки и два наказателни удара.

Освен това бившия играч на Барселона овладя три борби под кошовете и добави една асистенция.

Шакил Макисик пък се отчете 14 точки за втората поредна победа на Олимпиакос, като добави 3 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки. Ливио Жан-Шарл завърши с 13 точки, 5 рибаунда и 2 блокади.

Домакините изоставаха с 15 точки във втората четвърт, но серия от 27:9 в третата част им помогна да обърнат развоя на срещата.

За германците от АЛБА, които са на предпоследното 17-о място само с 1 успех, Нийлс Гифи влезе от пейката и реализира 13 точки, взе 6 борби и подаде 4 асистенции.

ЦСКА (Москва) записа трета поредна победа в Лигата, след като надигра с Баскония Гастейц с 89:86, за да се поздрави с успех номер 500 в турнира. По този начин "армейците" се превърнаха в първия тим с подобно постижение в надпреварата.

За московчани победата също беше под номер пет, което ги изравни с Олимпиакос. Дарън Хилбърд отбеляза 31 точки, като имаше и 7 успешни тройки. Даниъл Хакет пък добави 16, а Уил Клайбърн и Токао Шенгелия приключиха с по 12. Баскония има 6 мача и само 2 победи в тях.

Лидерът Барселона пък разгроми Фенербахче - 97:55. Кайл Кърич наниза 7 тройки от 8 опита и завърши мача с 25 точки, а Роландс Смитс прибави 20.

Макаби (Тел Авив) също взе престижна победа, разбивайки Жалгирис (Каунас) с 85:57. Това беше трети успех за израелците, които за момента са извън топ 8. Литовският шампион пък се смъкна до 5-то място с баланс от пет успеха и три поражения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022
Валенсия пред фалит заради COVID-19
Валенсия пред фалит заради COVID-19