Вицепремиерът Захариева ще се срещне със Светлана Тихановская

от БНТ
18:24, 20.09.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
вицепремиерът захариева срещне светлана тихановская

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна от Одеса в Брюксел, където ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" на 21 септември, понеделник.

На неформална работна закуска министрите на външните работи от ЕС ще разговарят със Светлана Тихановская, опозиционния кандидат за президент на Беларус, която в момента принудително пребивава в Литва.

Снимка: БГНЕС

След това министрите ще обсъдят актуалната обстановка в Беларус след президентските избори.

Очаква се върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да информира за следващите стъпки по извършването на цялостен преглед на отношенията на ЕС с Беларус. В дневния ред на СВнР са и развитието на политическата ситуация в Либия, отношенията ЕС-Африканския съюз.

Жозеп Борел ще предостави информация, включително по актуалните развития на ситуацията в Тунис, Ливан, отношенията на ЕС с Турция в контекста на ситуацията в Източното Средиземноморие, отношенията на ЕС с Русия в контекста на отравянето на Алексей Навални.

В рамките на неформален обяд външните министри ще дискутират приоритетите в развитието на отношенията с партньорите от Южното съседство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тръмп благослови сделката ТикТок - Оракъл
Тръмп благослови сделката ТикТок - Оракъл
Река преля след порой във Франция, стотици хора са евакуирани
Река преля след порой във Франция, стотици хора са евакуирани