НОВИНИ

Виена с предупреждение: Не пътувайте до България

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:18, 08.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Австрия въвежда 14-дневна карантина за всички пристигащи от България, Румъния и Молдова. Решението влиза в сила от утре, а другата алтернатива ще бъде предоставяне на отрицателен PCR тест, направен не по-повече от 4 дни преди пътуването.

Виена постави трите държави в списъка си със страни с най-висока степен на опасност от заразяване с коронавирус. Обяснението - скок на новите случаи на Балканите през изминалата седмица.

Преди дни Австрия издаде предупреждение да не се пътува до Сърбия, както и до всички останали страни от Западните Балкани.

Нарушителите на карантината подлежат на глоба до 1400 евро. Засилва се и полицейското присъствие по граничните пунктове.

Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Наблюдаваме влошаване на ситуацията на Балканите и ви призоваваме да не пътувате до Западните Балкани, а също и до Румъния, България и Молдова. Това е настоятелен призив, с който целим да спасим човешки животи. Имаме данни, че над 170 случая на зараза в Австрия, са свързани с пътувания до Балканите. Знаем, че мнозина имат семейства там, но в момента е най-важно да предпазим себе си и здравето на тези около нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дариткова: Нямаме никакви опасения от поредния вот на недоверие
Дариткова: Нямаме никакви опасения от поредния вот на недоверие
Протестиращи искат оставката на президента
Протестиращи искат оставката на президента