НОВИНИ

Виктор Гичев е технически делегат на Световната купа по ски във Вал Гардена

виктор гичев технически делегат световната купа ски вал гардена
Снимка: БФ Ски
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 13.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по ски получи поредно признание. Директорът на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев бе поканен за технически делегат на ФИС на стартовете за Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал Гардена (Италия) тази седмица. С престижното назначение той стана първият българин ТД на Световна купа в скоростните дисциплини.

„Днес успешно премина първата тренировка по спускане във Вал Гардена. Времето беше доста различно от прогнозата, но въпреки това се проведе и ще бъде единствената тренировка преди стартовете, които започват в четвъртък. За разлика от миналата година снегът е една идея по-бавен, което оказва влияние и на финалните времена на алпийците. Има само една промяна в последния сектор, иначе останалата част от трасето е идентична като миналите години“, разказа от Италия Гичев.

В четвъртък ще бъде първият старт (спускане, което не успя да се проведе в Бийвър Крийк през декември). Стартът ще е от последния резервен старт (старта на Супер-Г), така че ще е доста бързо спускане. Това е 55-ото издание на класиката от Саслонг, като в събота ще бъде 100-ият старт за СК.

Домакините от Вал Гардена вече обявиха кандидатура си за Световно първенство през 2029 г. Днес шефът на мъжките стартове за СК във ФИС Маркус Валднер и Виктор Гичев посетиха пистите за техничните дисциплини. Според плановете последната част ще минава по ново трасе, което ще се прокарва в гората и така ще обособят финална зона. Идеята е за 2029-та година да реновират и стартовата част за скоростните дисциплини, а стартът на спускането да бъде на рампа директно от палатката на атлетите. Досега Гичев е бил и ръководител на състезанията от Олимпийските игри в Пекин по-рано тази година, като за това получи покана лично от ФИС и Маркус Валднер, което е огромен престиж и доверие за нашият организационен комитет и за СК Банско.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На каква политическа подкрепа може да разчита проектокабинетът "Габровски" (ОБЗОР)
На каква политическа подкрепа може да разчита проектокабинетът "Габровски" (ОБЗОР)
Пламен Димитров: Шансовете за кабинет сякаш нарастват с третия мандат
Пламен Димитров: Шансовете за кабинет сякаш нарастват с третия мандат