НОВИНИ

Виктор Карагьозов: Целта е да се класираме на Световното по волейбол

карагьозов целта изградим силна основа мъжкия национален отбор волейбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 06.07.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Място в първите шест на европейското първенство и съответно класиране на световното догодина е голямата цел пред националния отбор по волейбол за мъже под 18 г. в Грузия, обяви треньорът Виктор Карагьозов.

Подготовката на нашите приключва с контрола срещу Франция довечера.

„Започнахме лагера на 1 юни в Самоков - каза Виктор Карагьозов. – След това участвахме на Балканиадата в Сърбия, където станахме втори. Вчера победихме Франция в контрола, днес имаме втори мач с тях. С това завършва подготовката и заминаваме на европейското първенство. Очакванията ми са да реализираме потенциала си, който не е никак малък. Времето за подготовка никога не достига. Свършихме доста мащабна работа", сподели той.

Селекционерът разясни, че възпитаниците му са възстановени и са готови за мачовете равностойните срещи.

"Виждаме още някои резерви по отношение на играта ни. Но се надявам, че след в последните три-четири дни преди първенството да изчистим слабостите си. Групата ни е равностойна. Съперниците ни завършиха сред първите четири в предишното европейско първенство. Не ни притеснява. Важното е, че запазихме отбора здрав. Всички, които дойдоха след операции и възстановяване, вече са на добро ниво. Първата ни цел е да се класираме за световното следващата година. Това означава, че трябва да сме в шестицата. Регламентът не позволява други квалификации", добави той.

Подходът на националите е да играят мач за мач, твърди наставникът, който не иска да натоварва играчите си.

"Ще мислим мач за мач. Първо играем с еврошампиона Словения, после Полша, Германия, Италия. Ако успеем да реализираме потенциала си и да излезем от групата, имаме шансове да се намесим в борбата за призовите места. Това е първата ни цел. Не искам да натоварвам излишно момчетата. Те още не са толкова психически устойчиви. От тях искам да се представят по най-добрия начин. Радвам се, че ще срещнем Словения в началото, а не в последните мачове. Имаме шансове срещу тях. Информацията ни за този съперник е от преди 2 месеца. Срещаме все отбори, които са сред водещите в детското направление“, допълни той.

Националът Симеон Николов заяви, че той и съотборниците му не са притеснени от тежката групата и си пожела да спечели медал.

На днешната пресконференция присъстваха още помощник треньорите на тима Стефан Ганчев и Добромир Лазаров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи разследват смъртта на 22-годишен мъж в Радомир
Полицаи разследват смъртта на 22-годишен мъж в Радомир
НСлС: Издирва се Георги Семерджиев за катастрофата в София
НСлС: Издирва се Георги Семерджиев за катастрофата в София