НОВИНИ

Виктор Жеков: Представянето на Радослав Янков е грандиозен успех

виктор жеков представянето радослав янков грандиозен успех
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 10.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Сноуборд
Слушай новината

Треньорът и баща на дългогодишната българска сноубордистка Александра Жекова – Виктор Жеков, гостува в предаването „Олимпийски върхове“, за да обобщи представянето на Радослав Янкова на Игрите в Пекин.

Най-добрият ни сноубордист завърши на 15-о място в паралелния гигантски слалом, което е най-доброто му класиране на Зимни олимпийски игри.

При завръщането си на родна земя, Янков заяви, че изпитва смесени емоции от представянето си в столицата на Китай.

"Като че ли Радо бе малко резервиран в първата квалификация, не показа абсолютния си максимум и допусна минимални грешки. Втората му квалификация беше фантастична, той кара изключително силно и това му даде възможност в крайна сметка да влезне във финалите. Позицията му го изправи пред един от най-силните състезатели в алпийските дисциплини в сноуборда. Освен това на Бенджамин Карл му липсваше олимпийското злато и бе готов да направи необходимото, за да го спечели. Получи се тежък жребии за Радо, но в крайна сметка направи добро каране. Допусна няколко грешки при спускането си и беше елиминиран, но генерално представянето му е грандиозен успех", коментира Жеков.

"Янков претърпя тежки периоди в следствие на травмата, която има гърба, претърпя и операция в началото на подготвителния сезон. В крайна сметка успя да се възстанови и да се подготви. Това е грандиозен успех и много сериозно завръщане към спорта, за човек, претърпял подобен развой на събитията. Много високо ценя това му завръщане на пистата. При всички случаи трудностите го направиха много по-силен", завърши Виктор Жеков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момчил Манчев: Резултат в топ 3 е възможен за Алберт Попов
Момчил Манчев: Резултат в топ 3 е възможен за Алберт Попов
Перник е без парно и топла вода
Перник е без парно и топла вода