НОВИНИ

Радо Янков: Много противоречиви чувства изпитах в Пекин

Радослав Янков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 10.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков сподели, че изпитва много смесени емоции след участието си на Олимпийските игри в Пекин. Той влезе във финалите и завърши на 15-о място в паралелния гигантски слалом.

Пред БНТ Радо Янков обяви, че има желание да остане и да се състезава в рамките на поне още един олимпийски цикъл.

"Желание имам на 100 процента, сили също имам. Зависи изцяло само от мен, надявам се да продължават да ме подкрепят, да бъда здрав, да се запазя здрав. Виждате, че при нас границата на тези, които карат, са от моята възраст нагоре, така че опитът е от голямо значение и с удоволствие продължавам напред", сподели Радо Янков на българска земя.

Теодора Пенчева: Радослав Янков тепърва ще показва на какво е способен

"Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това", допълни той.

"Трябваше да рискувам на осминафинала, за да го изпреваря по някакъв начин. Не мисля, че трасето имаше някаква голяма разлика, имах шанс и на това трасе, но по-добрият печели. Направих грешка, неточност и това ми костваше някакви стотни, разконцентрирах се надолу в самото спускане. Яд ме е за тази неточност, защото знам, че когато някой е пред мен, някакви сили се задействат в мен и мога да рискувам и се е получавало, но този път малко не ми достигна", уточни Янков.

"Много противоречиви чувства изпитах. И радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен. После това отпадане донякъде ме разочарова", допълни Радослав Янков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция забрани "Конвоите на свободата"
Франция забрани "Конвоите на свободата"
Спецсъдилищата със становище срещу закриването на специализираното правосъдие
Спецсъдилищата със становище срещу закриването на специализираното правосъдие