НОВИНИ

Виртуалната приемна в Министерство на земеделието отговаря на въпроси за секторните политики

виртуалната приемна министерство земеделието отговаря въпроси секторните политики
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 28.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов обяви като една от крачките за прозрачност в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци.

В първата виртуална среща взеха участие трима ръководители на дирекции „Растениевъдство”, „Животновъдство” и „Политики по агрохранителната верига”, които отговориха на близо 30 въпроса от различни организации и граждани.

В частта „Растениевъдство” директорът на дирекцията Петър Кировски отговори на въпроси за създаване на трайни насаждения от рози, както и определянето на легитимността на производителите на рози; възможността производителите на бадеми да бъдат включени в обвързаното плащане, препарати за зимно пръскане и ковид мерките, както и ще има ли извънредно подпомагане в оранжерийния сектор.

В частта „Животновъдство” ръководителят на дирекция Деница Ковачева отговори на запитвания за мерките в подкрепа на птицевъдството и бъдещето на сектора; ще могат ли да се заявяват животни по две мерки едновременно - ПНДЖ (3) и Агроекология (Мярка 10); какви са възможностите, които предоставя нова интервенция, заложена в Стратегическия план, която ще сеприлага от 2023 г. по отношение на подпомагане на застрашени породи; какво включва СПО/реализация на пазара на месо, приплоди при застрашени породи, субсидиите включват ли се с обема на стопанството; как и по какъв начин министерството ще подпомага свиневъдния сектор в България.

В частта „Политики по агрохранителната верига” директорът на дирекцията Милена Трендафилова отговори на питане свързано със заплащането от страна на сектора на лабораторни изследвания за целите на планирания официален контрол в Закона за управление на агрохранителната верига и Закона за фуражите.

Виртуалната приемна ще се провежда всеки месец като информация за нея ще бъде публикувана на сайта на Министерство на земеделието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: 200 000 лв. са изразходвани за охрана на границата
Стефан Янев: 200 000 лв. са изразходвани за охрана на границата
Нови съмнения за положителния тест за COVID-19 на Новак Джокович
Нови съмнения за положителния тест за COVID-19 на Новак Джокович