НОВИНИ

Вижте целия запис от заседанието на ПГ на "Демократична България"

вижте целия запис заседанието демократична българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 23.07.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Част от запис на вчерашното заседание на парламентарната група на "Демократична България" предизвика политическо напрежение, което поставя под въпрос шансовете за съставяне на кабинет с третия мандат.

Всичко по темата четете тук.

Записът изтече в медиите в късния следобед - микрофоните и камерите на народното събрание са били оставени включени след заседание на една от парламентарните комисии и депутатите от "Демократична България" са започнали срещата без да знаят, че тя се излъчва на живо в интернет.

След като част от записа изтече онлайн лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че партията му спира участието си в преговорите за съставяне на правителство и обвини "Демократична България" в лицемерие, задкулисие и политическа еквилибристика.

Слави Трифонов: "Има такъв народ" излиза от преговорите за съставяне на правителство

Междувременно от ГЕРБ поискаха Корнелия Нинова да върне мандата в понеделник и призоваха, ако БСП не стори това, президентът Румен Радев да премине към насрочването на нови избори.

В отговор съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че изтеклата част от срещата се ползва за пропаганден материал, вадят се неща от контекста и се правят погрешни изводи. Затова Иванов обяви, че публикуват целия запис от срещата и призова всеки да се запознае с него, за да се увери, че разговорът е напълно рутинен и тривиален.

Целия запис от срещата вижте тук:

Тази сутрин пред БНТ Христо Иванов отново повтори, че срещата е рутинна и заяви, че ГЕРБ и ДПС експлоатират ситуацията в своя полза.

"Огромният ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат по този казус, е смешен. Как те се мятат по това нещо и какъв панаир се опитват да направят. Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията на страната в крайна сметка ще ги изпере. Че с Пеевски и Борисов отпред те ще успеят да се задържат, докато ние ще се изпотрепем помежду си за пълни глупости."

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС искат избори, смятат, че дестабилизацията в държавата ще ги изпере

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализираха пожара между Калугерово и Лесичово
Локализираха пожара между Калугерово и Лесичово
Код жълто и код оранжево за опасно горещо време в цялата страна
Код жълто и код оранжево за опасно горещо време в цялата страна