НОВИНИ

Владимир Далаклиев: Под ръководството на Фарзад Золхадри сме като един юмрук

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:16, 02.02.2021
Чете се за: 01:31 мин.
Други спортове
владимир далаклиев ръководството фарзад золхадри сме един юмрук

Националният отбор по олимпийско таекуондо вече втора седмица се подготвя в Тетевен, след което предстои провеждане на втори лагер в Иран, като рриразовите заниманията вече се водят от новият старши треньор на държавния ни тим Фарзад Золхадри.

За момента в подготовката заемат участие 14 състезатели - Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.

В специално интервю за колегите от БНР Владимир Далаклиев сподели впечатленията си от работата със Золхадри, както и и очакванията си за предстоящия лагер в Иран и състезанията през тази година.

„Подготовката върви много добре. За първи път сме на лагер в Тетевен. Очаровани сме от обстановката, от базата. Всичко е на ниво. Ние сме сами в хотела. Няма кой знае каква нужда от по-строги противоепидемични мерки, освен задължителните дизифектанти. Работим здраво. Сега под ръководството на Фарзад Золхадри има промяна в начина на подготовка. Тази промяна засяга главно дисциплината в отбора. Той обръща внимание на традициите на спорта, на отношенията, на сплотеността на отбора, което е много важно. Трябва всички да се подкрепяме и да вървим заедно напред. Въпреки, че сме индивидуалнен спорт, сега ние сме като едно семейство сме, действаме като един юмрук. В техническо отношение също има промяна. Той е състезател от школата на Иран, която е една от най-добрите в света. Имаме леки различия в тактически и технически план, което за мен и за останалите в отбора е едно допълнение, начин да се усъвършенстваме. Надявам се, че всеки един от нас ще извлече максимална полза от работата си с него

За мен това, че лагерът ни следващата седмица ще продължи в Иран е много важно. До сега не сме имали възможността да се подготвяме с иранските национали, камо ли в Иран. Това, че ще отидем там говори за изключителната работа на Българската федерация по таекуондо. Със сигурност този лагер ще ни помогне. Тренировките там ще са много сериозни, имайки предвид нивото на иранския национален отбор. Надявам се да успеем да се подготвим максимално доре за предстоящите състезани, защото имаме доста домакинства през 2021 година и то на важни и отговорни състезания. Това е изключителен шанс за българското таекуондо и е оказателство, че вече сме на фактор в този спорт. Ще го докажем на българска земя. И това отново е заслуга на федерацията ни и лично на господин Бинев, който вече е с доста сериозни позиции в световното таекуондо, все пак той е първия директор на Кукион без корейски произход.“, сподели бронзовият медалист от световното първенство през 2017 година в Муджу (Корея)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България приема Европейското първенство по акробатика през 2023
България приема Европейското първенство по акробатика през 2023
"Тесла" получава 1 милиард евро за строеж на завод в Берлин
"Тесла" получава 1 милиард евро за строеж на завод в Берлин