НОВИНИ

Владимир Илиев в "Арена спорт": Основната цел е Олимпиадата

владимир илиев арена спорт основната цел олимпиадата
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 14.11.2021
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев говори в предаването "Арена спорт" за предстоящия сезон в зимните спортове и обяви, че основната цел пред него са Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година.

Илиев сподели, че се намира в добро здравословно състояние и вече гледа към началото на зимния сезон.

"Имахме леки проблеми в началото, но това е нормално. В момента здравословно съм добре. Мисля, че подготовката протече нормално и вече гледаме към зимния сезон, който започва скоро", коментира биатлонистът.

Спортист №1 на България за 2019 година говори и за елемента "стрелба" в биатлона и кое е най-важното, за да имаш успех в него.

"Стрелбата е доста специфично нещо. Не зависи само от треньорите, а и от нашето психическо състояние. Когато си спокоен, нещата винаги се получават. Треньорите ни помагат по време на сезона да се чувстваме именно по този начин и да сме максимално съсредоточени, за да покажем това, което правим през летния период", заяви сребърният медалист в индивидуалната дисциплина от Йостерсунд 2019 година.

Владимир Илиев обяви, че основната цел пред него ще бъдат зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, които ще бъдат четвърти в неговата кариера.

"Гледаме най-вече към Олимпиадата, но добрият старт на сезона е важен за всеки един спортист. Надявам се да започнем по най-добрия начин, ще влизаме оптимално във всеки един старт, но главната цел си остава Олимпиадата. Аз имам опит, но самата Олимпиада е по-различно състезание, защото повече се шуми около нея и затова се вдига изкуствено напрежението. Но това все пак е състезание и най-важното е да влезеш максимално подготвен и спокоен.

Да, четвърта Олимпиада за мен, но както винаги съм казвал първите две бяха много лош опит за мен. На последната имах големи шансове, но не успях да ги реализирам и затова се надявам този път да успея", коментира оптимистично Илиев.

Накрая българският спортист говори и за връзката си с биатлонистката Милена Тодорова, на която също се възлагат надежди за добро представяне в Пекин.

"Най-близкият човек е винаги до теб, а това е важно, защото при нас условията са тежки. Сега заминаваме и ще се върнем чак март месец, а това са си доста дълги месеци в чужбина. Когато сме заедно, се подкрепяме и така времето минава по-лесно", завърши Владимир Илиев.

Автор: Мартин Гошев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Готови сме да помогнем за разрешаване на мигрантската криза на границата на Беларус с Полша
Путин: Готови сме да помогнем за разрешаване на мигрантската криза на границата на Беларус с Полша
„Галъп”: Избирателната активност към 13.00 часа е 17,5%
„Галъп”: Избирателната активност към 13.00 часа е 17,5%