НОВИНИ

Владислав Стоянов обяви отказването си от футбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 07.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
владислав стоянов обяви отказването футбола
Слушай новината

Клубната легенда на Лудогорец Владислав Стоянов спира с активната си състезателна дейност, стана ясно само няколко часа преди мача от Първия квалификационен кръг на Шампионската лига тази вечер срещу Шахтьор Солигорск.

Преди два дни на сайта на разградчани се появи информация, че преди двубоя срещу белоруския шампион, "зелените" ще изпратят подобаващо три от клубните си емблеми - Светослав Дяков, Козмин Моци и Владислав Стоянов.

Дяков се завърна в редиците на Пирин Благоевград, докато Моци прецени да сложи край на кариерата си, като скоро след това бе назначен на поста технически директор в Лудогорец.

Владислав Стоянов спира с футбола, но ще продължи да бъде част от екипа на разградчани в ролята на скаут.

Самият той обяви, че прекратява кариерата си по медицински причини, като става въпрос, разбира се, за скъсаното сухожилие на лявото коляно, което преобърна живота на Стоянов през 2017 година.

"Истината е, че приключвам активната си кариера. Наскоро претърпях нова операция, надяваме вече нещата да са добре. Реално спирам с футбола по медицински причини", заяви Стоянов.

През тези четири години бившият национал на България премина през какво ли не, като преди време сподели, че дори е имало опасност да му бъде ампутиран левият крак.

Вратарят спира с футбола на 34 години, като в кариерата си е играл за отборите на Нафтекс, Поморие, Черноморец Бургас, Шериф Тираспол и Лудогорец.

Най-големите му успехи дойдоха с екипа на разградчани, с които Владо стана 6 пъти шампион на България и спечели по веднъж Купата и Суперкупата на страната.

За националния отбор на България Владислав Стоянов записа 16 двубоя, като българите винаги ще помнят представянето му срещу Португалия в контролата през 2016 година, когато перничанинът направи поредица от важни намеси, отразявайки включително и дузпа на Кристиано Роналдо при успеха с 1:0.

В индивидуален план най-големият успех за Стоянов идва през 2014 година, когато той беше избран за Футболист №1 на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честват 130 години от рождението на адмирал Иван Вариклечков
Честват 130 години от рождението на адмирал Иван Вариклечков
Днес ще е слънчево и горещо
Днес ще е слънчево и горещо