НОВИНИ

ВМРО: Премахването на ограничението за брой секции зад граница обслужва ДПС

каракачанов вмро спечели битка тепърва предстои войната
bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 23.04.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Политика
Слушай новината

Консенсусното гласуване на всички партии в Народното събрание за безпринципно отпадане на броя секции в страни извън Европейския съюз, което връща Турция като фактор, граничи с национално предателство, пишат в писмо до медиите от ВМРО.

Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър съветник и това е доказано в исторически план, продължава позицията на ВМРО – Българско национално движение във връзка с гласуваните законодателни промени в Изборния кодекс от народните представители в 45-ото Народно събрание.

"В условията на реална световна икономическа криза, когато стотици хиляди хора в България са без работа поради редица причини, касаещи мерките за справяне с коронакризата, обострените отношения по оста Украйна - Русия и реалната възможност за възникване и на енергийна криза новите народни представители вече официално заявиха като основна „спешност“ и приоритет подсигуряването на влияние на Турция в българския политически живот.

143 години след Освобождението на страната ни от турско робство новите „родолюбци“ от „Шоуто на Слави“, „Мутрите на Мая“, „Демократите“, които побързаха първо да си вдигнат заплатите на 10 000 лева, ГЕРБ, които послушно преклониха главица пред ИТН, както и „червените патриоти от БСП“, открито показаха своята привързаност към етническата партия ДПС, която беше отстранена от ВМРО и патриотичните формации в предходните два парламента от ключовата си позиция в управлението на страната", казват от движението.

Заявяват още, че не са против нашите сънародници във Великобритания, САЩ, Австралия и навсякъде, където искат, извън ЕС, да могат да упражнят правото си на глас без никакви ограничения, но не приемат хора, които, по думите им, "отдавна са се самозаявили не като български, а като турски граждани – не говорят и не пишат на български", да бъдат фактор в политическия живот на България.

От ВМРО смятат, че допусната възможност за дистанционно и гласуване по пощата са също толкова опасни идеи, защото, според тях, никой няма да може да гарантира истинността на вота, подаден по пощата или по имейл. Според ВМРО от Турция могат да дойдат хиляди гласове на мъртви души от изселници, които не се водят вече към регистрите на българското ГРАО и няма как да бъдат проверени.

Вижте цялата им позиция ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боен арсенал открит в дома на стрелеца от Манастирище
Боен арсенал открит в дома на стрелеца от Манастирище
Заради дерайлирането на влак: Най-малко седмица остава затворена жп линията Русе - Каспичан
Заради дерайлирането на влак: Най-малко седмица остава затворена жп линията Русе - Каспичан