НОВИНИ

Внимание: Изпращат фалшиви мейли от Агенцията по вписванията, не отваряйте прикачени файлове

внимание изпращат фалшиви мейли агенцията вписванията отваряйте прикачени файлове
bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 03.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Във връзка с получени потребителски сигнали, от Агенцията по вписванията предупреждават, че не изпращат образци на нови декларации по електронна поща.

Сигналите на гражданите са, че са получили електронни писма от адрес "no-reply@registagency.bg" със следния текст и прикачен файл към него:

"УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,
Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови отчети (ГФО) за изминалата 2019 г. ще се приемат с нова декларация по член 62а от Наредбата. В нея ще се декларира, че ГФО са приети от компетентния за това орган. Приложно Ви изпращаме образец на новата декларация, която е задължителна при подаване на ГФО. Всички обявени отчети, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отказ."

Всички образци на съществуващи и актуализирани декларации могат да бъдат открити на официалните страници на регистрите, администрирани от Агенция по вписванията.

От институцията предупреждават, ако получите подобно електронно писмо, да проверите внимателно адреса на електронната поща, от който е изпратен.

При съмнение за истинността му, потребителите не трябва да отварят прикачените файлове, тъй като има риск да заразят компютрите си с вирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пръст и скални късове са паднали снощи по алеята на Офицерския плаж във Варна
Пръст и скални късове са паднали снощи по алеята на Офицерския плаж във Варна
10-годишно дете e нахапано жестоко от куче, порода кане корсо
10-годишно дете e нахапано жестоко от куче, порода кане корсо