НОВИНИ

Внукът на Мохамед Али дебютира в професионалния бокс това лято

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:26, 25.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
внукът мохамед али дебютира професионалния бокс лято
Слушай новината

Нико Али Уолш ще се качи на професионалния ринг за първи път през август, което ще бъде емоционален момент за 20-годишния ентусиаст, който загуби дядо си през 2016 г.

Младата звезда има огромно наследство зад гърба, а много фенове на спорта считат Мохамед Али за най-великия на всички времена.

Али почина през 2016 година от септичен шок, оставяйки зад гърба си 61 професионални мача, от които впечатляващите 56 победи и 5 загуби.

Мнозина фенове за уплашени, че уменията на Уолш няма да съвпадат с тези на дядо му, но той е повече от мотивиран да докаже обратното.

Младата сензация направи изявление, в което каза: "Правя това, което обичам. Подписването на договор с Top Rank е сбъдната мечта. Ще се забавлявам на 14 август и следващия път, когато се бия".

"Top Rank ще ми каже името, датата и мястото и ще остане само да се забавлявам. За мен е чест да продължа бойното наследство, започнато от дядо ми. Това е отговорност, която не поемам леко".

Младият Нико не е неопитен, тъй като е изкарал около 30 аматьорски битки, дебютирайки като дете във фондация "Свети Болдрик". Също така е учил при дядо си, когото нарича Попи, и най-ранните му спомени са свързани с това, че е бил с него във фитнеса.

Той добави: "Що се отнася до мен, аз се разхождах в салона с дядо ми. Понякога трябва да си припомням, че той е универсален идол".

Въпреки че има много битки зад гърба си, той няма да се съсредоточи изцяло върху бокса, тъй като все още учи в университета в Лас Вегас (UNLV), където се надява да получи бакалавърска степен по бизнес през следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвано Пранди остава начело на България, но федерацията има и план "Б"
Силвано Пранди остава начело на България, но федерацията има и план "Б"
Турицов: Имаме много добри шансове за титлата
Турицов: Имаме много добри шансове за титлата