НОВИНИ

Военнослужещи и техника се включват в гасенето на пожарите у нас

военнослужещи техника включват гасенето пожарите нас
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 15.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили (ВВС) продължават да оказват активна помощ в борбата с пожарите в различни области на страната на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и местните власти.

20 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада действат съвместно с пожарникарите за недопускане разпространението на пожар в Хасковско.

Огънят гори в гориста местност в района между селата Планиново, Община Тополовград, и Дервишка могила, Община Свиленград. Военнослужещите са под ръководството на началника на щаба на батальона майор Георги Георгиев.

Вчера вертолет „AS 532 AL Cougar“ с екипаж от състава на ВВС участва в разузнаване и гасене на пожар в землището на село Полски градец, община Раднево, област Стара Загора. С помощта на окачен съд тип „бамбибак“ на вертолета са извършени 22 водохвърляния над района на пожара.

Командир на екипажа на машината е капитан Иван Панев, втори пилот полковник Димитър Павлов, бордни техници капитан Божидар Славчев и капитан Деян Йорданов, оръжейни техници офицерски кандидат Никола Николов и старши сержант Костадин Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГДПБЗН беше инспектор Михаил Миков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висока опасност от пожари
Висока опасност от пожари
Германия е готова да приеме 1500 мигранти от лагера "Мориа"
Германия е готова да приеме 1500 мигранти от лагера "Мориа"