Военнослужещи и техника се включват в гасенето на пожарите у нас

от БНТ
12:34, 15.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
военнослужещи техника включват гасенето пожарите нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили (ВВС) продължават да оказват активна помощ в борбата с пожарите в различни области на страната на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и местните власти.

20 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада действат съвместно с пожарникарите за недопускане разпространението на пожар в Хасковско.

Огънят гори в гориста местност в района между селата Планиново, Община Тополовград, и Дервишка могила, Община Свиленград. Военнослужещите са под ръководството на началника на щаба на батальона майор Георги Георгиев.

Вчера вертолет „AS 532 AL Cougar“ с екипаж от състава на ВВС участва в разузнаване и гасене на пожар в землището на село Полски градец, община Раднево, област Стара Загора. С помощта на окачен съд тип „бамбибак“ на вертолета са извършени 22 водохвърляния над района на пожара.

Командир на екипажа на машината е капитан Иван Панев, втори пилот полковник Димитър Павлов, бордни техници капитан Божидар Славчев и капитан Деян Йорданов, оръжейни техници офицерски кандидат Никола Николов и старши сержант Костадин Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГДПБЗН беше инспектор Михаил Миков.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Висока опасност от пожари
Висока опасност от пожари
Германия е готова да приеме 1500 мигранти от лагера "Мориа"
Германия е готова да приеме 1500 мигранти от лагера "Мориа"