Волен Сидеров: Сред моите съратници надделява мнението да отидем сами на изборите

от БНТ
07:59, 05.02.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

За нашите активисти думата коалиция е под по-специален поглед, тъй като сме се напатили вече. Общо взето сред моите съратници надделява мнението да отидем сами на изборите.

Това каза в "Денят започва" председателят на ПП "Атака" и общински съветник в София
Волен Сидеров. Но допълни, че си оставя една вратичка за разговори с граждански формации.

"С които да направим един по-широк фронт на националистически, консервативно мислещи хора, които искат България да не бъде с протегната ръка за европомощи, които след това да се раздават на наши фирми, а да бъде държава, в която се произвежда, която си стопанисва подземните богатства", допълни Сидеров.

Според него ВМРО и НФСБ сами са си затворили страницата за възможна коалиция с тях. Той обясни, че няма амбицията да бъде в някаква форма на властта, но смята, че не е разумно опитът на хора като него да бъде пропилян и да не бъде използван.

Сидеров сподели, че Народното събрание не му липсва - нито като сграда, нито като място за правене на политика.

"Не ми липсва Народното събрание, особено в тази сграда, тя за мен е зловеща сграда на ЦК на БКП. И нещо символно има, знаково, че там преместиха Народното събрание, защото това означава, че все едно ме връщат в комунизма", коментира лидерът на "Атака".

Той каза още, че при напускането си е заявил несъгласие с политиката, която се води особено в "Обединени патриоти".

"Политиката, която последните особено 2 години, се води в Народното събрание - като започнем от гласуването на над 3 млрд. за ненужни за България оръжия, от удължаването на концесиите, срещу които аз се боря повече от 15 години, особено добива на злато и ценни метали, милиарди се изнасят от България по този начин. И още други лобистки закони, които по никакъв начин не отговарят на това, което хората са очаквали. Нямаше как да стоя в един парламент, който приема антибългарски закони", категоричен беше Сидеров.

По думите му той не е могъл да направи нищо, когато са го изключили.

"Самото ми изключване, промяната в парламентарната група като председател на парламентарната група, което гласуваха да не съм, беше противозаконно, само че тогава не можех да го отнеса до съд, тъй като това беше вътрешнопарламентарен въпрос. Станах неудобен първо на моите партньори, защото започнах да им посочвам, че не управляват правилно", допълни Сидеров.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Виенското колело в Сиатъл стана ресторант
Виенското колело в Сиатъл стана ресторант
Волята на жребия не бе благосклонна към Григор Димитров
Волята на жребия не бе благосклонна към Григор Димитров