НОВИНИ

Връчват наградите на фондация "Стоян Камбарев"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:02, 22.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Младите таланти са в центъра на спектакъла церемония за връчване на наградите на името на незабравимия български режисьор Стоян Камбарев - "Полет в изкуството" и отличието за кино 355. Много звезди се включиха в бляскавата вечер.

За 12-и път млади артисти получават своя шанс за нов професионален полет. С наградата, която подкрепя нетрадиционния и по-оригинален поглед към изкуството и върховите постижения.

На събитието присъстват двама президенти, почетният председател на фондация "Стоян Камбарев" Петър Стоянов и Росен Плевнелиев.

Петима млади таланти тази вечер се борят за наградата "Полет в изкуството". Номинирани са актьорът Александър Тонев, визуалният артист Вълко Чобанов, хореографката и таньорка Яница Атанасова, фотографът Богдан Плъков и най-младият концерт майстор на професионален оркестър в България Лора Маркова. За трети път се връчва и кино наградата 355 - трима млади режисьори трябва да направят за 5 дни петминутни филми (Елена Чергиланова, Росица Траянова и Виктор Иванов са номинираните). Гостите ще изберат кой от тях ще получи наградата, след като изгледаха филмите им.

"Някой път трудното време отприщва повече енергия, повече творчество, повече красота, повече талант. Смисълът на това, което правим с фондация "Стоян Камбарев" вече 12 години, е не само да раздаваме чекове, не само да даваме статуетки, а да осъществяваме мечтите на младите и талантливите, като продуцираме техни конкретни проекти", заяви Деси Тенекиджиева, председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова триумфира с четвърта европейска титла
Биляна Дудова триумфира с четвърта европейска титла
Започва кампания за преброяване на врабчетата
Започва кампания за преброяване на врабчетата